Kursus

Kalkulation i køkkenet - trin 1

Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at foretage praktisk kalkulation ved udarbejdelse af enkeltretter og i den forbindelse vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.

Fakta

Navn:
Kalkulation i køkkenet - trin 1
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
1,0
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
20848-

-

Målgruppe

Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaringer med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for begreberne kostpris, dækningsgrad, overskud og svindprocent.- At redegøre for sammenhængen mellem råvaremængder og svindprocenter ved madproduktion.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At foretage praktisk kalkulation ved udarbejdelse af enkeltretter.- At vurdere en dækningsgrad og hvordan en merproduktion påvirker det forventede overskud.

Varighed

1,0

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.