Kurset retter sig mod faglærte, som arbejder med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, caféer, kantiner samt cateringvirksomheder.
Kursus
Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at medvirke ved udarbejdelse og vedligeholdelse af køkkenets program for egenkontrol, herunder sikre opretholdelse af fødevaresikkerhed ved tilberedning og produktion af mad.
Fakta
- Navn:
- Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 3,0 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20891-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At redegøre for specifikke sygdomsfremkaldende mikroorganismer til opretholdelse af fødevaresikkerhed ved tilberedning og produktion af mad.- At redegøre for principperne bag HACCP-plan for kolde og varme madproduktioner. På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At medvirke ved udvikling og vedligeholdelse af virksomhedens egenkontrolprogram i forhold til udpegning, overvågning og dokumentation af de kritiske kontrolpunkter. - At anvende ny viden om nødvendige temperaturforløb i madtilberedningen til at opnå øget kulinarisk kvalitet og udvikle egne opskrifter.