Medarbejdere, som har arbejdserfaring med professionel madfremstilling i køkkener (store som små), caféer, kantiner, institutioner og lignende - og medarbejdere, som ønsker at arbejde med bælgfrugters mangfoldighed og anvendelsesmuligheder i det professionelle køkken.
Kursus
Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag
Med kurset får du ny viden og færdigheder til at arbejde specifikt med bælgfrugters anvendelsesmuligheder i retter/menuer i professionelle køkkener, hvor plantebaseret mad har en mere fremtrædende plads i den daglige kost.
Fakta
- Navn:
- Bælgfrugters tilberedning, konsistens og smag
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2286
- Fagkode:
- 20800-
-
Mål
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive bælgfrugters (ærter, kikærter, linser og bønners) mangfoldighed og anvendelsesmuligheder- At forklare bælgfrugters egenskaber som næringsrige og klimavenlige råvarer- At forklare sensoriske succesfaktorer ved tilberedningen af smagfuld mad med bælgfrugterDu opnår færdighed i:- At tilberede retter, hvor bælgfrugter er en vigtig ingrediens- At planlægge og tilberede retter med bælgfrugter til dagens måltider, hvor du anvender viden om deres smag og konsistens samt klimaftryk- At vurdere bælgfrugters funktion, smag og ernæringsværdi i tilberedte retter