Master i datadrevet organisationsudvikling kobler og integrerer samfundsfaglig og humanistisk viden med it-faglig viden og færdigheder.
Du arbejder tværfagligt og beskæftiger dig med, hvordan data rummer nye muligheder for at kortlægge viden om dit arbejdsfelt. Det kan fx handle om at få bedre kendskab til brugere gennem de digitale spor, de afsætter, eller ved at samkøre data fra forskellige systemer.
Uddannelsen giver forståelse for analytiske, politiske, etiske og strategiske aspekter af dataficering og redskaber til at arbejde helhedsorienteret med dataledelse.
På uddannelsen får du bl.a.:
- Analytiske værktøjer til at forstå og kortlægge datamuligheder og dataudfordringer i din organisation
- Erfaring med analyseteknikker som machine learning, netværksanalyse, semantisk analyse og datavisualisering
- Metoder til at udvikle og afvikle interventioner i din organisation med afsæt i nye dataformer
- Kompetencer til at vurdere dataetiske spørgsmål i forbindelse med nye opgaver
Opbygning
Uddannelsen består af:
- Fem moduler (45 ECTS)
- Et masterprojekt (15 ECTS)
Undervisning
Undervisningen tilrettelægges med kursusundervisning, dels på seminarer, dels via it-støttede aktiviteter, dels via et 3-dages datasprint, hvor deltagerne arbejder med egen dataanalyse i samarbejde med eksperter og gæster. Der er 2-3 seminarer på hvert semester. Du deltager i projekter og skriver opgaver i tilknytning til undervisningen.
Uddannelsessted
Uddannelsen udbydes af Aalborg Universitet i København.
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert semester. Hele uddannelsen afsluttes med et masterprojekt, som også danner grundlag for en mundtlig eksamen.