Faglærte og ufaglærte personer har adgang til uddannelsen. Uddannelsesmålet retter sig primært mod personer, som arbejder i virksomheder, hvor der arbejdes med forarbejdning af fisk.
Kursus
Kvalitetsvurdering af fisk
Du lærer på baggrund af viden om kvalitetsnormer for forarbejdning af forskellige fiskearter at kvalitetsvurdere råvarer og færdigvarer.
Fakta
- Navn:
- Kvalitetsvurdering af fisk
- Type:
- Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
- Varighed:
- 2 dage.
- Adgangskrav:
- Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
- Økonomi:
- Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
- FKB-nr.:
- 2883
- Fagkode:
- 48496-
-
Mål
På baggrund af viden om kvalitetsnormer for forarbejdning af forskellige fiskearter kan deltageren kvalitetsvurdere råvarer og færdigvarer ved hjælp af sensoriske og organoleptiske bedømmelseskriterier. Deltageren kan foretage bakteriologiske prøver og kemiske analyser af rå- og færdigvarer. Deltageren kan desuden afdække årsager til fejl på råvaren og medvirke til at forebygge disse fremover.