Du får fx indblik i de kemiske ændringer, der sker ved bearbejdning og opbevaring, og du lærer om funktionelle egenskaber ved fødevarens proteiner, kulhydrater, fedtstoffer og vitaminer, men også ved de tilsætningsstoffer, der anvendes i fødevareindustrien.
Modulet indeholder emner som:
- Sammensætning og kemiske ændringer i fødevarer
- Vands egenskaber og vandaktivitet
- Proteiner
- Kulhydrater
- Lipider
- Vitaminer og mineraler
- Tilsætningsstoffer
- Funktionelle ingredienser
Undervisningen kan være tilrettelagt som dag-, aften- eller fjernundervisning. Se information på de aktuelle hold.
Uddannelsessteder
Modulet kan udbydes af:
- Erhvervsakademi MidtVest
- Erhvervsakademi Aarhus
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
- Zealand Sjællands Erhvervsakademi
Eksamen
Der afholdes prøve efter hvert modul. Hele uddannelsen afsluttes med en eksamen.
Værd at vide
Fødevarekemi er valgfrit på akademiuddannelsen i laboratorie- og bioteknologi, men kan evt. indgå som valgmodul i andre akademiuddannelser. Tal med uddannelsesstedet om valg af relevante fag på din akademiuddannelse.
Se oversigt over fag på akademiuddannelserne.