Studieområdet bygger på tværfagligt samarbejde, der kombinerer teknologiske, naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige fagområder.
Du vil i løbet af hele skoletiden komme til at arbejde med skiftende emner, der kræver viden fra flere fag. Blandt andet lærer du at redgøre for sammenhænge mellem den teknologiske udvikling og samfundsudviklingen i udvalgte eksempler.
Du vil få indsigt i videnskabelig tankegang og lære at tilegne dig viden om en sag ved at anvende relevante fag og metoder og ved at kombinere viden og metoder fra forskellige fag i løsningen af konkrete problemstillinger.
Du får indsigt i samspillet mellem teoretisk viden og praktisk arbejde, bl.a. gennem eksperimenter, værkstedsarbejde og erfaringer med innovative processer.
Endvidere får du erfaring med at udvælge og fagligt behandle et emne og fremlægge et resultat af dit arbejde.
Der inddrages desuden supplerende stof i undervisningen.
Undervisningen veksler mellem emneundervisning, projektarbejde, eksperimentelt og praktisk arbejde, lærerstyret undervisning, selvstændigt arbejde og gruppearbejde. Du bliver trænet i såvel mundtlig fremstilling som skriftligt arbejde, bla. gennem arbejdet med en portefolio.
Der bruges it-baseret udstyr, bl.a. i form af et konferencesystem.
Studieområdet indgår i både grundforløbet og studieretningsforløbet. Uddannelsestiden er minimum 480 timer.