Forbrugerne i dag er meget bevidste om fødevarers betydning for deres egen sundhed, og de har derfor fokus på bl.a. fødevaresikkerhed samt råvare- og ernæringsmæssig kvalitet.
Uddannelsen har fokus på påvirkning fra kemiske stoffer og sygdomsfremkaldende bakterier, som kan findes i vores mad. Du lærer bl.a. at undersøge forekomsten af disse bakterier og stoffer ved at analysere hele produktionskæden fra råvaren til det endelige produkt.
Indhold
Du får undervisning i emner som:
- Toksikologi
- Mikrobiologi
- Kemi
- Ernæring
- Statistik
- Risikovurdering og kvalitetssikring
- Fødevareproduktion
Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem DTU og Københavns Universitet (KU).
Du kommer til at studere ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på KU et semester, mens resten af uddannelsen foregår på DTU.
Titel
Du får titlen diplomingeniør/professionsbachelor. Uddannelsens engelske titel er Bachelor of Engineering in Food Safety and Quality.