Uddannelsen tilrettelægges over 4 semestre a 15 ECTS:
Modul 1. Børns litteratur og medier: teori og historie
Du får overblik over centrale begreber, historiske udviklingslinjer og markante, aktuelle diskussioner inden for børns litteratur og medier.
Modulet giver en introduktion til børns og unges litteratur og medier i en litteratur- og mediehistorisk kontekst og vil bl.a. bidrage til at definere og afgrænse centrale begreber som tekst, litteratur, medie, barndom og ungdom.
Undervisningen giver desuden mulighed for at diskutere formålet med børns litteratur og medier i historisk og aktuelt perspektiv: Hvordan litteraturen og medierne gennem tiden har fungeret som oplysning, læring, æstetisk erfaring, leg, underholdning og kommercielt produkt.
Endelig arbejder du med feltets faglitteratur.
Modul 2. Analyse af børns litteratur, medier og mediebrug
Du får en introduktion til litteratur- og medieteoretiske analysemetoder og desuden forudsætninger for at anvende metoderne i praksis.
Modulet tager udgangspunkt i børn og unges aktuelle tekster og medier og belyser nyere tendenser i brug og reception af tekster og medier. Der er fokus på arbejdet med at undersøge tekster og mediers form og indhold, genrer, interaktionen mellem medier samt børns brug af medier.
Du lærer at analysere værker og genstande, og du kan lave mindre empiriske undersøgelser. Endelig lærer du at udtrykke dig skriftligt i en akademisk sammenhæng, bl.a. gennem skriveøvelser.
Modul 3: Børns litteratur og medier: formidling i kontekster
Du får forudsætninger for at undersøge børn og unges brug af litteratur og medier i specifikke kontekster. Det kan være i børns fritid, i daginstitutioner, i uddannelsessystemet, i kulturinstitutioner og i forskellige kontekster, hvor tekster og medier produceres.
Modulet introducerer til forskellige fagligheder i kontekster for formidling, og det belyser muligheder og udfordringer i et forandret medielandskab. Desuden handler det om, hvordan man inden for teoretiske, metodiske og analytiske rammer kan undersøge de praksisser og roller, som børn og voksne udfolder med og omkring børns litteratur og medier.
Der er også fokus på din egen formidlingspraksis, bl.a. i et konkret formidlingsprodukt, som du arbejder med undervejs.
Modul 4. Masterprojekt
Du arbejder med at behandle og formidle en problemstilling, som du selv vælger. Projektet er skriftligt og kan suppleres af andre medier, fx visuelle.
Med masterprojektet formidler du din viden og færdigheder, så projektet fremstår som relevant i forhold til praksis inden for børns litteratur og medier.