Forhistorisk arkæologi handler om menneskets kultur og samfund fra oldtiden og middelalderen. Studieområdet er først og fremmest Norden og Nordeuropa, men med afstikkere til Middelhavsområdet, Nordatlanten og Afrika m.m.
Uddannelsen giver et indgående kendskab til den forhistoriske kulturudvikling og materielle levn i Norden - fra de tidligste mennesker i jægerstenalderen til komplekse samfundsformer i bronzealder, jernalder og vikingetid.
Feltarbejde
Praktisk feltarbejde er en central del af uddannelsen. Du vil komme til at arbejde med materielle levn, dvs. ting mennesker har skabt og efterladt, som fx redskaber, kunst, grave eller bygninger. Du lærer både at behandle, analysere og fortolke de konkrete genstande, du har fundet.
Teori og metode
Du vil også blive præsenteret for teoretiske aspekter, der omhandler akademiske teorier og problematikker, der er centrale i forhistorisk arkæologis faghistorie, dets indhold, metoder og udviklingstendenser.
Endelig vil du blive undervist i i metodiske tilgangsvinkler til informationssøgning, dataregistrering, udgravningseknikker, dateringsmetoder og kildekritik.
Titel
Uddannelsen giver den akademiske titel BA.