Uddannelsen giver en grundlæggende viden om slagtning samt partering og tilberedning af kød.
Du lærer bl.a. om god hygiejne, da kød hurtigt fordærves. Du lærer også at skelne mellem god og dårlig kvalitet, så bøfferne i køledisken er saftige og møre. Endvidere lærer du om kundeservice.
Uddannelsens trin og specialer
Du kan både afslutte som gourmetslagter (trin 1) eller som gourmetslagter med forskellige specialer (trin 2).
- Gourmetslagter: Du lærer om ernæring samt opskæring og tilberedning af kød.
- Specialet butik/delikatesse: Du lærer at opskære og forarbejde det slagtede dyr. Du lærer også at tilberede nemme måltidsløsninger og at præsentere maden på en indbydende måde.
- Specialet svine- og kreaturslagter: Du lærer at slagte, opskære og udskære svin og kreaturer.
- Specialet pølsemager/forædler: Du lærer både at grovopskære og detailopskære kød. Du lærer også at fremstille pålæg og pølser, bl.a. at lave farsen og stoppe pølserne. Du lærer også at salte og røge forskellige produkter.