Kursus

Oplæringsansvarlig i hotel og restaurant

Med kurset får du viden og færdigheder til at tilrettelægge et oplæringsforløb, der overholder kravene til uddannelse og skaber sammenhæng for eleven mellem skoleperioder og oplæring i virksomheden. Du opnår færdigheder i at oplære elever med forskellige læringsforudsætninger og inkludere dem i virksomhedens kultur og arbejdsfællesskab samt får redskaber til at håndtere svære samtaler og konflikter.

Fakta

Navn:
Oplæringsansvarlig i hotel og restaurant
Type:
Arbejdsmarkedsuddannelse (AMU)
Varighed:
4 dage
Adgangskrav:
Normalt ingen, dog enkelte undtagelser
Økonomi:
Deltagerbetaling 208 kr. pr. dag. Mulighed for VEU-godtgørelse
FKB-nr.:
2281
Fagkode:
21038-

-

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere inden for gastronom-, tjener- og receptionistområdet, som arbejder med oplæring af elever, og som ønsker viden og færdigheder til at tilrettelægge gode læringsforløb for elever.

Mål

Du opnår viden, som gør dig i stand til at forklare/beskrive:- Praktikmålene og uddannelsens opbygning/struktur- Sammenhængen mellem skoleuddannelsens fag og praktikmålene- Forskellige læringsformer- Unges forskellige læringsforudsætninger og behov- De formelle krav til oplæringsvirksomhederDu opnår færdigheder i at:- Oplære andre- Tilrettelægge oplæring med brug af forskellige oplæringsformer- Skabe gode læringssituationer og et lærende arbejdsmiljø- Bidrage til at skabe sammenhæng for eleven mellem oplæring i virksomheden og skoleundervisningen- Inkludere eleven i virksomhedens kultur og arbejdsfællesskab  - Tilrettelægge et oplæringsforløb, der overholder de formelle krav

Varighed

4 dage

Prøve

Der er en skriftlig og mundtlig prøve til uddannelsen

Økonomi

De fleste AMU-kurser koster et mindre beløb i deltagerbetaling.

Deltagerbetalingen afhænger af din uddannelsesbaggrund. I nogle tilfælde kan den bortfalde.

Du kan søge VEU-godtgørelse til at dække tab af arbejdsindtægt, hvis du opfylder betingelserne.

Se Økonomi under AMU.